Woordenlijst

Een enzym dat de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron (DHT) beïnvloedt. Dit enzym speelt een grote rol bij alopecia androgenetica: de erfelijke vorm van haaruitval.
Is de algemene benaming voor kaalheid na uitval van het haar.
Dit is een vorm van kaalheid veroorzaakt door het Dihydrotestosteron (DHT). Volgens schattingen lijdt 70% van de mannen aan deze vorm van haaruitval en ongeveer 40% van de vrouwen. Bij de man zal dit in eerste instantie bij de tempels zichtbaar worden en zich daarna vanaf de kruin verder ontwikkelen. Bij de vrouw zal dit meer gelijkmatig verspreiden over het hoofd, men spreekt dan van een “diffuus patroon”. 
Deze vorm van kaalheid kan vrij plotseling ontstaan. Het manifesteert zich meestal in ronde of ovale kale plekken in de gebieden waar haren groeien. 
Een aminozuur is een organische verbinding, en vormt in deze specifieke omgeving de  bouwstenen van peptiden.
Verzamelnaam voor het geslachtshormoon leidend tot de mannelijke ontwikkelingsvormen.
Angiogenese is de vorming van nieuwe bloedvaten vanuit bestaande bloedvaten.
Apoptose is het proces waarin een cel zichzelf laat afsterven.
Technologie op basis van biologische wetenschap
Dihydrotestosteron is een derivaat van het mannelijk hormoon testosteron en deze tast de groeifase van het haar aan. Dit derivaat ontstaat door een complex chemisch proces onder invloed van het enzym 5-alpha-reductase in het talgvet. 
Het Hydrolysed RNA en DNA grijpt in door het verbeteren van de keratine synthese waardoor zij de haarstructuur versterken. Eenmaal op de huid aangebracht zal deze zich opsplitsen in kleine deeltjes (hydrolyseren), waaronder  deoxy-D-ribose, aminozuur, stikstof basen en fosforzuur. Al deze voedingsstoffen zullen door de cellen worden gebruikt om het celeigen DNA te herstellen of te reconstitueren, de regeneratie van de follikel te verbeteren, en het versterken van de conditie van het haar.
Een peptide verbinding van moleculen die bestaan een aantal aminozuren die met elkaar verbonden zijn door peptidebindingen.
Een proteine synthese ie het proces waarbij eiwitten worden gemaakt op basis van de informatie in het DNA. Eenvoudig gezegd is de proteine synthese het maken van een eiwit in de menselijke cel.
Stamcellen komen voor in het gehele lichaam. De bekendste zijn die uit het beenmerg. In dit geval ligt onze focus op de stamcellen in het gebied van het haarzakje. Deze vormen een belangrijke schakel omdat zij verantwoordelijk zijn voor het continue regeneratie proces van de haarfollikel.
Een in-actieve  haarfollikel noemt ook wel een slapende haarfollikel. Deze in-actieve haarfollikels kunnen met de juiste producten geactiveerd worden zolang deze niet zijn afgestorven.
Vrije radicalen kunnen schade veroorzaken aan gezonde cellen in het lichaam. Deze vrije radicalen zijn moleculen die een elektron missen waardoor deze instabiel kan zijn en hierdoor heel snel kan reageren met andere stoffen. Vrije radicalen worden o.a. als bijproduct in het lichaam gevormd maar kunnen ook van buitenaf komen. Denk bijvoorbeeld aan ongezonde voeding, roken, luchtvervuiling, medicatie, etc. etc.