• 100% natuurlijke producten tegen haaruitval
  • Klinisch bewezen
  • Dermatologisch aanbevolen
  • Pijnloos en geschikt voor alle types haar
  • Klantoordeel 9.8

Haaruitval na Haartransplantatie

haaruitval na haartransplantatie

Haarverlies na een haartransplantatie is een veelvoorkomend verschijnsel dat veel patiënten treft. Deze tekst bespreekt de redenen achter dit fenomeen en hoe het kan worden aangepakt.

Shock loss

Dit type haartransplantatie wordt vaak aangeduid als ‘shock loss’. Het is een veelvoorkomend maar meestal tijdelijk probleem dat veel patiënten ervaren. Deze vorm van haaruitval gebeurt wanneer getransplanteerde of bestaande haren onverwacht uitvallen na een chirurgische ingreep. Hoewel dit fenomeen zorgwekkend kan zijn, is het belangrijk te begrijpen dat het vaak een normaal onderdeel van het genezingsproces is.

De hoofdoorzaak

De hoofdoorzaak van shock loss is de stress die een operatie aan de hoofdhuid toebrengt. Tijdens een transplantatie worden haarfollikels verplaatst, wat een tijdelijke verstoring kan veroorzaken in de bloedtoevoer en voedingsstoffen naar de hoofdhuid. Dit kan leiden tot het loslaten van haren, zowel in de getransplanteerde als in de omliggende gebieden. Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel de haren uitvallen, de follikels meestal intact blijven en in staat zijn om na verloop van tijd weer haar te produceren.

Variërende verschijnselen

Ondanks dat shock loss een veelvoorkomend verschijnsel is, varieert de ernst ervan van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren slechts lichte haaruitval, terwijl anderen meer uitgesproken verlies kunnen ondervinden. De duur van dit proces kan ook variëren, maar de meeste patiënten merken dat hun haar binnen enkele maanden na de operatie weer begint te groeien. Het is cruciaal om realistische verwachtingen te hebben en geduld te oefenen tijdens dit herstelproces.

Oorzaken van Haaruitval na Haartransplantatie

Shock loss is voornamelijk het gevolg van de traumatische impact die de chirurgische ingreep heeft op de hoofdhuid. De fysieke manipulatie van haarfollikels, gecombineerd met de stress van de operatie, kan leiden tot een tijdelijke onderbreking van de haargroei. Dit is niet indicatief voor de uiteindelijke resultaten van de transplantatie, maar eerder een reactie van het lichaam op de ingreep.

Een andere factor die kan bijdragen aan shock loss is de gevoeligheid van individuele haarfollikels. Sommige mensen hebben haarfollikels die gevoeliger zijn voor veranderingen in hun omgeving, waardoor ze meer vatbaar zijn voor uitval na een operatie. Daarnaast kan de algehele gezondheid van de hoofdhuid en bestaande haarcondities, zoals erfelijke kaalheid of eerdere schade aan de hoofdhuid, ook een rol spelen in de mate van shock loss die men ervaart.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat de deskundigheid van de chirurg en de gebruikte technieken tijdens de haartransplantatie van invloed kunnen zijn op de kans op shock loss. Minimaal invasieve methoden en de nauwkeurigheid waarmee de follikels worden behandeld, kunnen het risico op uitgebreide haaruitval verminderen. Patiënten moeten zorgvuldig een gekwalificeerde en ervaren specialist kiezen om de beste resultaten te verzekeren.

Oorzaken na haartransplantatie
verzorging na haartransplantatie

De oplossing: Behandeling van
Shock Loss / Verzorging Haartransplantatie

Het beheer van shock loss begint met de juiste nazorg. Het volgen van de instructies van de chirurg voor postoperatieve zorg is essentieel. Dit omvat vaak het vermijden van fysieke activiteiten die stress op de hoofdhuid kunnen veroorzaken, het voorzichtig wassen van het haar, en het vermijden van chemische haarbehandelingen of stylingproducten die de gevoelige hoofdhuid kunnen irriteren.

Na een een haartransplantatie dient de hoofdhuid te herstellen alvorens men kan beginnen met het Hair Recovery Program. Doorgaans is dit mogelijk na ongeveer een maand of twee. Pharma Hermetic biedt een scala aan producten die speciaal zijn ontwikkeld om de haargroei na een haartransplantatie te stimuleren, maar ook om de haren na uw kostbare haartransplantatie goed te verankeren in de hoofdhuid. Deze producten, rijk aan cruciale ingrediënten zoals 5-a-reductase remmer, DHT blocker, meer dan 150 aminozuren, plantenextracten, vitamines en mineralen. Speciaal ontworpen om de hoofdhuid diep te voeden en de haargroei te ondersteunen. Ze vormen een essentiële aanvulling op uw haarverzorgingsroutine, vooral na een haartransplantatie, om uw kostbare nieuwe haren optimaal te beschermen en te versterken. Door de unieke samenstelling van natuurlijke ingrediënten zijn de Pharma Hermetic producten niet alleen effectief, maar ook een veilige keuze voor het behoud van uw haar.

Ten slotte is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en geduld te oefenen. Hoewel het frustrerend kan zijn om haaruitval te ervaren, is het belangrijk te onthouden dat dit meestal een tijdelijk verschijnsel is. Regelmatige follow-up afspraken met uw chirurg kunnen helpen om de voortgang te monitoren en eventuele zorgen aan te pakken. Met de juiste zorg en tijd kan het haar zich herstellen en kunnen de resultaten van de haartransplantatie volledig tot hun recht komen.

Verzorgingskit haartransplantatie
100% Steriel, organische, natuurlijke ingrediënten
Pioniers op het gebied van biotechnologie. Simpel, veilig en effectief in gebruik
Klinisch & Dermatologisch getest en op Tolerantie getest. Beoordeeld door World Trichology Society
Meer dan 20 jaar ervaring in de farmacologische en cosmetische tak in de wereld van beauty
Het werkingsmechanisme ondersteund stamcellen in haarfollikel en bestrijdt DHT
Geschikt voor alle types haaruitval, alle leeftijden, huid en haartypes

Veelgestelde vragen

De Professional SP55 vials moeten worden aangebracht in combinatie met een dermaroller met een diameter van 0.5 millimeter. Dit om een optimale opname in de huid te bevorderen. De Pharma Hermetic SP55 ampullen en de SP55 lotion worden met een zachte massage in het doelgebied aangebracht.

Je kan contact opnemen via de contactgegevens in de footer.

Leest u de productbrochure zorgvuldig door voordat u tot aanschaf over gaat. Het bevat een volledige uitleg van de kenmerken en aanbevelingen voor gebruik. Als u vragen heeft, kunt u deze ook schriftelijk aan onze klantenservice stellen. We zullen dan zo snel als mogelijk reageren.

Het wordt aanbevolen om zon en of direct zonlicht te mijden gedurende de eerste 8 uur na behandeling met de Pharma Hermetic producten. Er wordt geadviseeerd uw haar, de baard of de wenkbrauwen na elke behandelingssessie voor ten minste 8 uren niet te wassen. (Daarna bij voorkeur met de Pharma Hermetic Anti-Hairloss Shampoo). Vermijd oogcontact; indien nodig royaal spoelen met water.

Voor de behandeling van haaruitval raden we het gebruik aan van een dermo roller of derma pen van 0.5 millimeter, het gebruik hiervan vergemakkelijkt de opname van de actieve ingrediënten.

Haaruitval advieslijn